Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éljenek a radarosok!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. február 4. 13:23

A rádiótechnikai csapatok napja alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél február negyedikén, a veszprémi HEMO-ban.

1595913657
Február hatodika a rádiótechnikai csapatok fegyvernemi napja. Ebből az alkalomból az ezred hagyományosan megrendezi ünnepi állománygyűlését és idén sem volt ez másként. A rendezvényen felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredesnek, a Honvéd Vezérkar főnökének; illetve Kovács József vezérőrnagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának köszöntő levelét. Mindkét elöljáró méltatta és megköszönte az ezred állományának kimagasló, áldozatos és embert próbáló szakmai munkáját.

Benkő Tibor vezérezredes úgy fogalmazott: az ezred meghatározó fontosságú szakmai feladatot lát el nap, mint nap, míg Kovács József vezérőrnagy köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a veszprémi katonák vállára „országhatárokon átnyúló felelősség" nehezedik.

Szücs József mérnök ezredes, az ezred parancsnoka ünnepi beszédében összefoglalta az ezred – és jogelőd alakulatainak – történetét, felvázolva azt a nagy ívű technikai fejlődést, ami második világháború befejezését követően egészen napjainkig jellemzi a radartechnikát. A beszédet követően Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnök-helyettese és Szücs József mérnök ezredes elismeréseket adtak át.

 
1595913657
 
1595913657

 
 Fotó: A szerző felvételei