Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első lépés a katonai pálya felé

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2012. június 26. 9:49

Alapos tudást, emellett fegyelmet, rendet és szabályozottságot tanultak. Meg vagyok győződve arról, hogy felkészítésük maximális volt, hiszen olyan katonáktól tanulhattak, akik maguk is kiváló szakemberek – mondta Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka június 20-án a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Középiskola érettségiző diákjainak.

Ezen a napon, pontban nyolc órakor kezdődött meg a katonai alapismeretek tantárgy szóbeli érettségije. A vizsgázóknak a kihúzott tételeket harminc perc alatt kellett kidolgozniuk, majd ezt követően negyedóra állt rendelkezésükre, hogy meggyőzzék a bizottságot elsajátított tudásukról.

A tétel három részből – alaki, térképészeti és haditechnikai, lőelméleti ismeretekből – állt. Szerencsére senkinek nem okozott gondot az iránytű használata, a gépkarabély, a hüvely vagy éppen a kézigránát pontos meghatározása és bemutatása.

Az érettségi vizsgabizottságában Varga István nyugállományú őrnagy, Szűcs Péter százados, az MH Támogató Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj törzsfőnöke – mint oktatók – és dr. Varga András mint a katonai tantárgy felelőse nyújtott szakmai segítséget.

A katonai alapismeretek tantárgyból érettségizők már a vizsga napján kézhez kapták bizonyítványukat, amely mellé Kun Szabó István dandártábornok mindenkinek egy személyes ajándékot is adott.

 
1595937915
 
1595937915

 
 Fotó: A szerző felvételei