Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felavatták a pápai bázisrepülőtér futballpályáját

Szöveg: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. szeptember 15. 9:23

Barátságos labdarúgó mérkőzés keretében avatták fel az MH Pápa Bázisrepülőtéren (MH PBRT) tavaly átadott sportlétesítmény futballpályáját.

futballpálya_avatás_Vera (5)

2001. július elsejei megalakulása óta lényegében folyamatosak az MH PBRT területén zajló kisebb és nagyobb léptékű fejlesztések, kiemelt figyelmet fordítva a rekreációs jellegű beruházásokra. A sportpálya egy újabb jelentős mérföldkő volt a pápai bázist érintő fejlesztések sorában, amely nemcsak a pápai állománynak, de az itt települő nemzetközi katonai és civil szervezetek dolgozóinak és családtagjainak is nagyszerű lehetőséget biztosít a sportolásra, kikapcsolódásra. Bár a sportpálya hivatalos átadása a tavalyi évben megtörtént, a koronavírus-járvány miatt a futballpálya birtokbavételére eddig sajnos nem kerülhetett sor.

futballpálya_avatás_Vera (1)

A sporteseményt Turzó Lajos alezredes, a bázis parancsnokhelyettese nyitotta meg, aki beszédében köszönetet mondott a NATO Légiszállítást Kezelő Program Irodának, a Honvédelmi Minisztériumnak és a kivitelezőknek, akik részt vettek a tervezésében, valamint a kivitelezésében is. A kezdőrúgást megelőzően sportszerű és izgalmas játékot kívánt mindkét csapat, az MH Pápa Bázisrepülőtér és a Strategic Airlift Capability (SAC) részére, majd kezdetét vette egy remek hangulatú mérkőzés, amely az MH PBRT csapata győzelmével zárult.