Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főiskolások a debreceni laktanyában

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2010. február 23. 10:04

Sokszor halljuk, hogy a honvédség hosszú idő óta orvoshiánnyal küzd. Az egészségügyi tisztek létszámproblémájának „orvoslására” toborzónapot tartottak a leendő mentőtiszteknek az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A Nyíregyházán található főiskolai karról mintegy negyven hallgató érkezett, hogy megismerkedjen a honvédség nyújtotta lehetőségekkel.

A debreceni laktanyában gyülekeztek azok a fiatalok február 19-én, akik a közeljövőben fognak diplomát szerezni a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumának Egészségügyi Főiskolai karán.
A fiatalokat Korom Ferenc ezredes, a dandár parancsnokhelyettese fogadta, majd egy rövid előadás keretében bemutatta a katonai szervezetet. Ezt követően Rácz Mihály alezredes, a szervezet személyügyi főnöke ismertette a munkavállalással és járandóságokkal kapcsolatos tudnivalókat. De mindenképp Puskás Richárd hadnagy afganisztáni beszámolója bizonyult a legérdekesebbnek, ugyanis a dandár egészségügyi tisztje nemrég érkezett haza Pol-e-Khumriból, és az ott szerzett tapasztalatairól mesélt a diákoknak.

Ezen a napon ellátogattak még a laktanya egészségügyi központjába, ahol a jelenlegi munkakörülményekkel ismerkedtek meg. Ezt követte a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj közelharc bemutatója, majd a végén egy, a „harcban" megsérült katona sebesültmentését láthattak a hallgatók.

1595897430