Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos a mentesítés

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: az alakulatok felvételei |  2020. december 10. 9:54

A Magyar Honvédség katonái december 9-én, szerdán is folytatták mentesítési feladataikat az ország több településének köznevelési intézményeiben.

fertőtlenítés összefoglaló MH37 (10)

A koronavírus elleni küzdelemben a Magyar Honvédség több alakulata speciálisan felkészített fertőtlenítő rajokkal vesz részt. Hat alakulat katonái december 9-én hét település oktatási-nevelési intézményét fertőtlenítették.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái Békéscsabán, a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában, valamint a Mackó Kuckó óvodában mentesítettek. A két helyszínen több mint kétezer négyzetméternyi felületet fertőtlenítettek.

fertőtlenítés összefoglalóMH37 (7)

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportjai két településen, két intézményt fertőtlenített 8 és 12 fős csoportokban. Az erdőkertesi Ki Akarok Nyílni Óvodában, valamint a makói Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolában - a MOL Hygi Flow Rapid fertőtlenítőszer mellett - ózongenerátorral semlegesítették a helyiségeket.

A hatvani Százszorszép Óvodát az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái fertőtlenítették. A járvány gyors terjedése miatt két hete kénytelenek voltak bezárni az intézményt, de hétfőn már a megszokott, biztonságos környezetbe térhetnek vissza a dolgozók és a gyerekek.

fertőtlenítés összefoglaló mh93 (1)

A helvéciai Napvirág Óvoda Kerekerdő Tagóvodáját az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái fertőtlenítették. A feladatra kijelölt kilenc fő az óvodai nyitvatartás után mentesítette a csoportszobákat, a tornatermet, az öltözőket, az irodákat és a közös helyiségeket is.

A tápiószentmártoni Napsugár Óvodában az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái, míg a Nagykanizsai Központi Óvoda Rozgonyi Tagóvodában az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred felkészített egyenruhásai fertőtlenítettek.