Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódnak az összecsapások Hegyi-Karabahban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2020. október 23. 13:56

A Hegyi-Karabahban folytatódó összecsapásokról számolt be október 23-án az azeri védelmi minisztérium. A tárca internetre feltett közleménye szerint a front teljes hosszában jelenleg is harcok dúlnak, különböző hevességgel. Akárcsak előző nap, péntekre virradóra is az arcvonal agderini, fizuli-dzsebraili és gubadlini szakaszán voltak összecsapások.

Ezeken a területeken az örmény erők ágyúkból, aknavetőkből és kézi fegyverekből vették tűz alá az azeri védelmi állásokat. Az azeri hadsereg komoly csapásokkal válaszolt a támadásokra, sikerült megsemmisíteni több ellenséges állást, elfoglalni néhány magaslatot – írták.

A harcok szeptember 27-én újultak ki a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban. Azerbajdzsánban és Örményországban hadiállapotot vezettek be, mozgósítást rendeltek el. Jereván és az egyes jelentések szerint Törökország támogatását élvező Baku orosz, illetve nemzetközi közvetítéssel kétszer is, október 10-től, majd október 17-től kezdődő humanitárius tűzszünetben állapodott meg a foglyok és a halottak kicserélése érdekében, de a fegyverek így sem hallgattak el.