Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Garantálni tudjuk a magyar emberek biztonságát”

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2021. december 20. 18:40

Az idei év utolsó felkészítési mozzanatát hajtotta végre az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állománya. A szolnoki éleslövészetet Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is megtekintette.

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred műszaki állományának éleslövészete KLAC1137

A szokásos felkészítési metódus utolsó mozzanataként éleslövészeten vettek részt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái. Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka elmondta: az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis gyalogsági lőterén végrehajtott kiképzési elemet megelőzően egyrészt a korábbi tapasztalat és gyakorlat alapján az ideiglenes biztonsági határzár építésével, javításával kapcsolatos feladatokat gyakorolták, valamint útépítési feladatokat hajtottak végre a katonák.

A lövészetet megtekintette Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is, aki úgy fogalmazott: a műszaki szakasz felkészült arra, hogy szükség esetén azonnal munkába álljon a határszakaszok biztonságának érdekében. „Valamennyi készenléti erőnket ellenőrizzük a karácsony előtti időszakban. Ez volt az idei utolsó mozzanat, úgy vélem, garantálni tudjuk a magyar emberek biztonságát, hogy mindenki szerettei körében, nyugalomban tudja tölteni az ünnepeket” – tájékoztatott Sándor Zsolt vezérőrnagy.