Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hagyományteremtő adventi koncert Kecskeméten

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Tischler Zoltán |  2023. december 13. 12:53

Hagyományteremtő szándékkal, először rendeztek adventi koncertet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda kezdeményezésére Kecskeméten, a Kodály Zoltán Ének-zene Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese ünnepi beszédében elmondta: a Magyar Honvédség számára fontos, hogy a hadsereg és a társadalom között egy jól működő kapcsolat legyen, hiszen erre lehet építkezni. „Az önök támogatását a katonazene eszközével szeretnénk meghálálni, így életre hívtuk ezt az adventi koncertet” – ismertette. A vezérőrnagy rámutatott: „amikor karácsonyhoz közeledve meggyújtjuk a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját, akkor elgondolkodunk, hogy milyen eredményeket hozott nekünk az idei év. A Magyar Honvédség töretlenül folytatja a haderőfejlesztést, sorra érkeznek be az új haditechnikai eszközök: helikopterek, légvédelmi rakéta és önjáró tüzérségi eszközök, illetve a Leopard 2A7-es harckocsi is.”

_I1A8613-copy

A karácsonyi dallamokról az MH Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar és vendégei gondoskodtak, de színpadra állt mások mellett Keskeny Márk, az iskola korábbi tanulója is. A közismert karácsonyi dalokból álló válogatást a zenekar és az iskola énekkara közösen adta elő, amely méltán megérdemelte a közönség vastapsát.

Gáldonyi Sándor őrnagy, az MH KIKNYP kecskeméti irodájának vezetője szerint az MH Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarnak köszönhetően bebizonyosodott milyen sokrétű a Magyar Honvédség, hiszen az ő képességeik és zenei tudásuk itt Kecskeméten, Kodály Zoltán szülővárosában kuriózumnak számítanak.

A koncert végén Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka elismeréseket adott át.