Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelmi nevelés gyakorlati oldala

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2017. május 1. 10:27

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködési megállapodásban álló budapesti szakgimnáziumok, szakközépiskolák diákjainak részére tartottak alaki foglalkozást a Petőfi laktanya alakulóterén.

1596031258

A tavaszi alaki napra a hat iskolából 216 résztvevő érkezett a múlt héten. Legnagyobb létszámmal a Than Károly Ökoiskola képviselte magát, ahol kiemelt jelentősége és tradíciója van a honvédelmi nevelésnek. Szép számmal jöttek még az Egressyből, a Rákócziból, a Vargából, a Puskásból is. Az alaki foglalkozást Szudár Csaba százados, vezénylő parancsnok nyitotta meg, a foglalkozásokat Pócza Gergely törzsőrmester irányításával az altiszti állomány vezette.

1596031258

Tekintettel a kiképzendők eltérő tapasztalatára, a foglalkozás az alapok ismétlésével kezdődött, majd ezek megszilárdítása következett. Az alakzatok megalakítását, az alaki fordulatokat, a sorakozót, az igazodást a diákok fegyelmezetten hajtották végre nem csak raj vagy szakasz, de századkötelékben is. Az alaki foglalkozás szüneteit az alakuló téren gyakorló Különleges Díszelgő Csoport, illetve a tűzoltási gyakorlat megtekintése színesítette.

1596031258


Fotó: Horniák Dóra

CímkékKatonaSuli