Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kötelességteljesítés hősei

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. május 26. 9:14

Elhunyt katonahősökre emlékeztek a Veszprémben települt katonai szervezetek képviselői az Alsóvárosi Temetőben, május 24-én.

Az MH 54. Veszprém Radarezred (MH VRE), az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK), valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ megjelent állománya előtt mondott ünnepi beszédében, Gyenei Balázs hadnagy, az MH 54. VRE jogásztisztje elmondta: május utolsó vasárnapja már 1917 óta törvényileg a hősök napja. Mint fogalmazott, viszonylag kevés szó esik arról, hogy milyen attitűd is szükséges a hőssé váláshoz.

1599187584

„A katonahősök abban a tekintetben is különlegesek, hogy ők a kötelességteljesítés hősei. Nem akartak azzá lenni, pusztán esküjükhöz híven teljesítették a haza védelmében mindenkori kötelességüket, amikor a nemzetnek szüksége volt honvédeire. Elhunyt katonahőseink a jelenkorban számunkra nem csak példát, hanem kellő távlatot is jelentenek" – mondta a hadnagy.

1599187585

A néhai katonahősök lelki üdvéért Szabó Ferenc százados, katolikus tábori lelkész mondott imát.

A Hősök Emlékművénél koszorút helyezett el többek között Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, Szücs József ezredes, az MH LVIK parancsnoka, Mits Norbert alezredes, az MH 54. VRE parancsnokhelyettese, Soós Gyula őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka, és Simon Gyula Mátyás alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság részlegvezetője.

1599187585

Fotó: A szerző felvételei