Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A repülésirányítás kapujában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói

Szöveg: Szabó Andrea |  2019. május 12. 15:51

Harmad- és negyedéves repülésirányító-jelöltek nyertek betekintést a katonai repülésirányítás, ezáltal a jövendőbeli hivatásuk szakmai berkeibe. A Katonai Üzemeltetés alapképzési szak Repülésirányító specializáció légiforgalmi és légvédelmi irányító hallgatóit csapatlátogatás keretében Veszprém, Pápa, Győr és Medina alakulatok fogadták.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2019/05/07/a-repulesiranyitas-kapujaban-a-nemzeti-kozszolgalati-egyetem-hallgatoi

A gyakorlatorientált és hallgatóközpontú oktatást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az irányító-jelöltek betekintést kaptak többek között a helyőrségek feladataiba, az alakulatok életébe. Első kézből tapasztalhatták meg a légierő különböző szervezeteinél folyó szakmai munkát, az alkalmazott haditechnikai eszközök és rendszerek üzemeltetésével, kezelésével, alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket. Mindez segítette megérteni a repülésirányító szakma mélységeit, kihívásait, további szépségeit.

Az ehhez hasonló tartalmú szakmai látogatások páratlan lehetőséget nyújtanak a hallgatók számára az elméletben elsajátított ismeretek után a gyakorlati szakmai tapasztalatszerzésre.

1599202472