Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi hangversenyt tartottak Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2015. december 3. 11:22

Idén immár 23. alkalommal rendezte meg adventi hangversenyét az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérváron, a Szent István Bazilikában.

Az advent első vasárnapja előtt megrendezett hangverseny az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye közös rendezvénye volt, amely megnyitotta a város adventi ünnepségsorozatát. A mára már hagyománnyá vált adventi koncert a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye.

1596004909

Az évről-évre egyre népszerűbb eseményt megtisztelte jelenlétével Spányi Antal megyéspüspök, dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere, Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint a történelmi egyházak, fegyveres testületek és társadalmi szervezetek képviselői mellett számos civil érdeklődő is.

1596004910

 Az adventi koszorú első gyertyáját – amely a hitet jelképezi – Spányi Antal, Fucsku Sándor vezérőrnagy, valamint Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka gyújtotta meg. Beszédében Spányi Antal megosztotta az adventtel kapcsolatos gondolatait, és megemlékezett a missziókban szolgálatot teljesítő katonáinkról is.

1596004910

Az est ünnepi hangulatához hozzájárult az 1949-ben alakult 40 tagú, Príma Primissima-díjas Honvéd Férfikar – Riederauer Richard vezényletével -, a Fricsay Richard-díjas Székesfehérvár Helyőrség Zenekar – Ruff Tamás őrnagy karmester vezényletével -, valamint Jónás Krisztina énekes, Tóth Marcell zongoraművész és Szabó Miklós alezredes, a Szabad Színház társulatának tagja.

1596004910

Fotó: Bödő Viktória