Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első lépés a kitűzött cél felé

Szöveg: Szabóné Szabó Andrea alezredes |  2013. november 5. 16:24

A Lippai Balázs-ösztöndíj a hátrányos helyzetükből kitörni vágyó, a honvédség eszme- és értékrendszere iránt érdeklődő és a katonai hivatással ismerkedő fiatalok számára nyújt segítséget tehetségük kibontakoztatására – mondta Farkas Anikó Budapesten november 5-én, kedden.

1595962527
Farkas Anikó (jobbra) köszöntötte az ösztöndíjat kapott fiatalokat

A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke öt tehetséges, katonai alapismeretek és honvédelmi ismeretek tantárgyat tanuló fiatalnak adta át az esélyegyenlőséget elősegítő Lippai Balázs-ösztöndíjat a minisztérium Balaton utcai objektumában. 

Az esélyegyenlőség a Magyar Honvédség számára nem kötelező feladat, amit le kell tudnunk – hangsúlyozta Farkas Anikó. Hozzátette: „Az esélyegyenlőség következetes érvényesítése azt jelenti, hogy minden tehetséges fiatalnak – aki a haza szolgálatára vágyik és vállalkozik – a helyére kell kerülnie. Mindenkinek el kell jutnia oda, ahová ereje és tehetsége, elkötelezettsége és szorgalma, bátorsága és kitartása alapján feladata van." A Lippai Balázs-ösztöndíj a hátrányos helyzetükből kitörni vágyó, a honvédség eszme- és értékrendszere iránt érdeklődő és a katonai hivatással ismerkedő fiatalok számára nyújt segítséget tehetségük kibontakoztatására, hiszen fontos, hogy mindenki megtalálja a saját útját és azt a területet, ahol tehetségét kamatoztathatja, kiteljesítheti – fogalmazott a kabinetfőnök.

1595962527
A Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke gratulál Kavasánszki Anettnek

Farkas Anikó hangsúlyozta, hogy nagyon fontos meglátni a célokat és elindulni a célkitűzések megvalósítása felé vezető úton. „Ti már megtettétek ezen az úton az első lépést. Az első lépést ahhoz, hogy azzal foglalkozzatok majd, amit igazán szeretnétek. Az első lépést annak érdekében, hogy felnőtt korotokra elkötelezett katonái vagy éppen más hivatást választó, értékes polgárai legyetek az országnak" – mondta, kiemelve, hogy a Magyar Honvédségben az érdem szerinti előrejutás elve érvényesül, a precíz munkavégzés, a szakmaiság értékelődik fel, a hazaszeretet és a bajtársiasság a legfontosabb érték.

1595962527
A fiatalok Magyar Honvédséggel kapcsolatos könyvcsomagot is kaptak

Az ösztöndíj-pályázatot a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály írta ki a KatonaSuli-programban résztvevő hátrányos helyzetű vagy magukat roma származásúnak valló fiatalok részére. Ebben a tanulmányi félévben 53 pályázat érkezett be, közülük öt tanuló nyerte el az ösztöndíjat: Gráfel Norbert Márk (Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, Debrecen), Ianau Norbert, Kavasánszki Anett és Orgona Annamária (Wesley János Többcélú Intézmény, Abaújkér), valamint Kedves Béla (Nyíregyházi Főiskola).

Az ösztöndíjra történő jelentkezések magas színvonalú támogatásáért parlamenti államtitkári emléklapot és a Magyar Honvédséggel kapcsolatos könyvcsomagot vehetett át a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tantestülete nevében Berkecz Gábor igazgató és Fekete András főhadnagy.

1595962527
A díjazottak Farkas Anikó kabinetfőnökkel

Fotó: Rácz Tünde