Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ideális beteg – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. március 9. 12:15

Magyarországon egyedülálló klinikai demonstrációs egységgel bővült az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház. Az új típusú képzési centrumban gyakorlatközpontú, hasznos és alkalmazható tudás szerezhető majd.

1595968250
A létesítmény ünnepélyes átadásán Hende Csaba honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a honvédkórház a katona-egészségügyi felkészítés mellett már eddig is fontos szerepet töltött be a teljes magyar egészségügyi képzésben. A szaknyelven skill-labornak nevezett oktatási egységben felkészített katona-egészségügyi szakemberek szükség esetén, a harctereken, a válságövezetekben, a különféle missziókban is megállják majd a helyüket, de az új létesítmény a magyar egészségügy egyéb területein dolgozók felkészítését is szolgálja majd.

A skill-labor modell hatékonysága abban rejlik, hogy elméleti tudásra alapozott szimulációs gyakorlatok egymásra épülő sorozatával készítik fel a tanulókat a valós körülményekre, a betegek ellátásra. A most átadott laborban évente közel 1000 orvos, orvostanhallgató, szakdolgozó, közép- és felsőfokú egészségügyi szakképzésben részt vevő hallgató kap majd kiképzést. Az újabb és újabb gyógyító eljárások, módszerek gyakorlati elsajátítását is segíti majd az újszerű szimulációs oktatási módszer, hiszen a modell folyamatosan bővíthető és modernizálható. Az oktatás tematikája a valós gyógyító munka követelményrendszeréhez hasonlóan, szigorú szakmai szabályok szerint épül majd fel. A projekt célja, hogy a skill-labor egyaránt megfeleljen a helyi speciális, katona-egyészségügyi követelményeknek, illetve az országos szintű civil egészségügyi szakképzési igényeknek.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin március 14-én, pénteken megjelenő számában!)