Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye

Szöveg: honvedele.hu / uni-nke.hu |  2018. április 11. 17:24

Továbbra is az ország népszerű felsőoktatási intézményei közé tartozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), az idei felvételi jelentkezések alapján. A 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen több mint 107 ezren nyújtottak be jelentkezést hazánkban, az NKE esetében az összes jelentkezés száma meghaladta a tizenkétezret.

https://www.uni-nke.hu/hirek/2018/04/10/felveteli-2018

Az intézmény öt karának képzéseire tíz százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly: összesen 12 466 jelentkezés érkezett az NKE-re, ebből több mint 4500-an első helyen jelölték meg az egyetemet.

A Rendészettudományi Kar (RTK) képzései töretlen népszerűségnek örvendenek: ide első helyre több mint kétezren jelentkeztek. A kar képzései közül szinte mindegyik esetében nagy a túljelentkezés. Különösen nagy volt az érdeklődés a bűnügyi igazgatási szak, bűnügyi nyomozó szakirányú levelező alapképzés iránt, ahol az államilag támogatott képzésre közel tizenötszörös az első helyes túljelentkezés. Emellett nagyon népszerűek a rendészeti igazgatási alapképzési szak további szakirányai is.

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK) képzéseit első helyen 1327-en jelölték meg. Itt a közigazgatási mesterképzési szak iránt érdeklődnek a legtöbben, de az összes jelentkezést figyelembe véve több mint négyszeres a túljelentkezés a tavaly szeptemberben indult, doktori fokozatot adó, államtudományi osztatlan mesterképzési szak nappali tagozatára is.

A Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) képzéseire idén első helyen összesen 559-en adtak be felvételi jelentkezést. Közülük legtöbben a nemzetközi igazgatási, valamint a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai alapszakokra jelentkeztek, ez utóbbin az összes jelentkezést figyelembe véve több mint hétszeres a túljelentkezés.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HKK) képzéseit idén összesen 506-an jelölték meg első helyen. Az idén induló állami légiközlekedési képzések iránt nagy az érdeklődés: közel háromszázan jelentkeztek ezekre.

Egyre többen érdeklődnek az NKE Víztudományi Karának képzései iránt is. Összesen 157-en jelölték meg első helyen a kar valamely képzését, legtöbben az építőmérnöki alapképzési szakot választották.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei eljárásban is kizárólag elektronikusan lehetett jelentkezni. Az E-felvételiben a jelentkezők április 19-től folyamatosan nyomon követhetik a rögzített adataikat, ellenőrizhetik a feltöltött dokumentumaikat, azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatják eredményeiket, felvételi pontjaikat, majd pedig a felvételi döntés eredményét.

Idén várhatóan július 25-én hirdetik ki a ponthatárokat.