Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bajnok katona

Szöveg: Lajkó Tibor hadnagy |  2017. szeptember 18. 15:54

A Magyar Sportlövők Szövetsége a napokban rendezte meg az 50 méteres pisztolylövészet (régebbi nevén szabadpisztoly) országos bajnokságát. A megmérettetésen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság zalaegerszegi irodáján szolgálatot teljesítő Tátrai Miklós tartalékos törzsőrmester, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportlövője, riói olimpikon is elindult.

1596038770

Ez a versenyszám a lövőknél kiemelt figyelmet kap, hiszen ez a „királyi" kategória. Nagy eredmény, hogy Tátrai tartalékos törzsőrmester 2015 után újra országos bajnoki címet ünnepelhetett annak ellenére, hogy nehezen indult a versenye. Már az elején több nagy hibát is elkövetett, így látszott, hogy a végére nagyon össze kell szednie magát, ha versenyben akar maradni a dobogóért. Az utolsó 20 lövése azonban kifejezetten jól sikerült, és nemhogy a dobogóra, de annak is a legtetejére állhatott fel a megmérettetés végeztével.

„Nehéz verseny volt, keveset tudtam rá készülni, mivel a nyáron részt vettem az önkéntes műveleti tartalékos kiképzésen. Emiatt kicsit gyengébben kezdtem, de a végére egész jól belejöttem, és a verseny második felében már szép ütemben jöttek a tízesek" – mesélte.

Fotó: Kocsis Attila tartalékos zászlós