Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békeműveleti szakkiképzés a híradóezrednél

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. december 4. 7:04

A hazai készenléti szolgálatot ellátó MH EUFOR kontingens huszonkettedik váltásának állománya egy összetett szakfelkészítésen vesz részt november végén, Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

1599196933
A katonák a folyamatos kiképzettség fenntartása érdekében időről időre részt vesznek összevont szakkiképzésen, ahol a valóságot megközelítő helyzetben fejlesztik, illetve szinten tartják a teljes állomány felkészültségét.

A manőverszázad harcászati szakfelkészítése során a katonák nemcsak a tömegkezelési (Crowd and Riot Control – CRC) feladatokra készülnek fel, de részt vesznek katonai közelharc-felkészítésen, beépített területen történő, illetve épületharcászati kiképzésen Újdörögd Kiképzőbázishoz tartozó Romvárosban és békeműveleti lőgyakorlaton is a Bakonykúti közelében található Berki Ferenc lőtéren. Az épületharcászati fogásokat paintball és airsoft fegyverekkel, a békeműveleti lőgyakorlatot éleslőszerrel hajtja végre a felkészülő állomány.

1599196933
Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka elmondta: „A béketámogató feladatok jelentős szerepet játszanak az MH EUFOR kontingens 22. váltásának feladatrendszerében. Fontos, hogy katonáink folyamatos kiképzésben részesüljenek, hiszen a készenlét ideje alatt bármikor rendelkezésre kell állniuk."

„Az MH EUFOR kontingens 22. váltása szeptemberben érkezett haza a missziós területről. A külszolgálatról hazatérve azonnal hazai készenlétre váltott a teljes személyi állomány. Az egyhetes felkészítés célja a katonák felkészültségének felmérése, továbbá a kötelékek – missziós területen lévő valós körülményeket megközelítő helyzetben történő – összehangolt együttműködésének fejlesztése" – mondta Megtért István alezredes, az MH EUFOR kontingens huszonkettedik váltásának kijelölt parancsnoka.

1599196934
Fotó: a szerző felvételei