Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megkezdődött az önkéntes tartalékos katonák felkészítése

Szöveg: MH HFKP |  2018. március 7. 14:24

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) 1. Előkészítő részleg és 1. Kiképző század úgynevezett nyílt órán, két helyszínen mutatta meg, hogy miként zajlik az önkéntes tartalékos katonák felkészítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Encsen 47, Miskolcon 42 tartalékos katona felkészítését hajtották végre.

1599182761
Encs városa mint járási székhely adott otthont február 26. és március 2. között az önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzésének. A felkészítésen az encsi, a gönci és a szikszói járások önkéntes katonái vettek részt. 

1599182761

A kiképzés március 1-jei nyílt napján 14-en kötöttek szerződést. Az összegyűlteket Szombati Emese alezredes, az MH HFKP 1. Előkészítő Részleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei részlegvezetője és Szeles András, Encs polgármestere köszöntötte. A megnyitó után a katonák folytatták elméleti és gyakorlati felkészítésüket. A területvédelmi tartalékosok egészségügyi elméleti órán, jogi ismereteken túl alaki foglalkozásokon mutatták be az ötnapos kiképzésen szerzett ismereteiket.

Miskolc város összevont felkészítési helyszínén, a Miskolci Egyetemen március 5-9. között zajlik az önkéntes területvédelmi tartalékosok felkészítése. A kiképzésre érkezőket prof. dr. Torma András, az egyetem rektora köszöntötte. Kiemelte: az alaptörvény szerint a haza védelme minden magyar állampolgár kötelessége. Hozzátette: az egyetem oktatási palettáján is megjelennek a honvédelmi ismeretek.

A miskolci kiképzés modulzáró vizsgával zárul.

1599182762
Fotó: MH HFKP