Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővítették ismereteiket az attasék

Szöveg: Faragó Fanny és Antal Ferenc | Fotó: Faragó Fanny és Kertész László |  2020. március 14. 9:07

Kétnapos programot szervezett a Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztály a Magyarországon akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék számára.

1596077048

Az attaséprogram első állomása Veszprém volt, ahol a katonadiplomaták betekintést nyertek az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ életébe. Megismerték az ezred történetét és szervezeti felépítését, valamint feladatrendszerét. Több előadást is meghallgattak a központnál rendszeresített technikai eszközökről, valamint arról, hogy az elmúlt években milyen jelentős fejlesztések valósultak meg hazánkban a radartechnika területén. A csapattörténeti emlékszobában az attasétestület tagjai megismerték az ezrednél rendszeresített radarokat, a magyar lokátorfejlesztés és a Hold-visszhang kísérletek történetét, a légi figyelő- és jelentőszolgálat egykori munkáját, illetve a magyar fizikus, dr. Bay Zoltán életútját. Az egész napos elfoglaltságot kulturális programok tették teljessé.

Másnap az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz látogattak a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék. A Petőfi-laktanyában a vendégeket Mudra József ezredes, dandárparancsnok-helyettes és Kiss Ferenc ezredes, törzsfőnök fogadta, aki tájékoztatást adott az alakulat rendeltetéséről, feladatrendszeréről, szervezeti felépítéséről. Ezt követően az attasék átvonultak a laktanya alakulóterére, ahol megtekintették a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, a Központi Zenekar, valamint a Nemzeti Lovas Díszegység gyakorlását.

GALÉRIA

Címkékattasé