Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egy nap a honvédelemért”

Szöveg: MATASZ |  2017. június 2. 20:10

Már nyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Pest Megyei Szervezete az Egy nap a honvédelemért elnevezésű honvédelmi és toborzónapot Gödöllőn, a Madách Imre Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal közösen.

1596033661

A közelmúltban megrendezett honvédelmi nap fővédnöke Vécsey László József országgyűlési képviselő volt. „Célunk az volt, hogy bemutassuk, miként működik a honvédség. Nem titok, hogy szeretnénk hozzájárulni a tartalékos állomány 20 ezer fősre növeléséhez, és az ehhez hasonló rendezvények alkalmasak arra, hogy bemutatók segítségével megismertessük a résztvevőkkel egyes részterületek munkáját és az ott alkalmazott technikai eszközöket" – mondta a rendezvényt követően Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Matasz elnöke, a honvédelmi nap egyik védnöke.

1596033662

Az eseményen az ejtőernyős-ugrástól kezdve, a váltófutáson keresztül, a kötélhúzásig számos program várta az érdeklődőket, akik a Magyar Honvédség fegyvereit és haditechnikai eszközeit is megnézhették. A programot a Készenléti Rendőrség kutyás bemutatója, valamint a Matasz Hagyományőrző Tagozatának lovas bemutatója is színesítette.

1596033662