Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés az informatikai szolgálat napja alkalmából

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. február 14. 19:17

Központi ünnepi állománygyűlésen vettek részt az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái az informatikai szolgálat napja alkalmából a székesfehérvári Alba Regia laktanyában, a napokban.

1596027644

A központi ünnepi állománygyűlésen a Honvéd Vezérkar, Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke, Vass Sándor dandártábornok emléktárgyat adományozott Eszes György századosnak, az Alföldi Híradó és Informatikai Főközpont (AHIFK) Híradó és Informatikai Központ (Szolnok) parancsnokhelyettesének, a Magyar Honvédség kötelékében, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

A híradó-informatikai szakállomány fontos eleme minden rendezvénynek, amin a Magyar Honvédség részt vesz, legyen az nemzeti, vagy többnemzeti gyakorlat Magyarországon belül, vagy a NATO területén. A híradó és vezetéstámogató ezred informatikusai nemcsak az előkészületeknél vannak jelen, hanem folyamatosan részt vállalnak a gyakorlatok támogatásában is. A szakállomány önálló, a honvédség intranet hálózatától független informatikai rendszereket alakít ki és üzemeltet a különböző magyarországi, és külföldi helyszíneken.

Mindemellett az alakulat katonái a határ menti szolgálat tekintetében nemcsak a híradó-informatikai kiszolgálást végzik, hanem a járőrtevékenységből is kiveszik részüket.