Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés Szentendrén

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: MH Altiszti Akadémia |  2019. október 25. 10:40

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján, október 23-án, a városháza dísztermében rendezték a hagyományos szentendrei ünnepséget, amelyen az MH Altiszti Akadémia Művelődési Központ vezetője rangos elismerésben részesült.

1596070753

Szentendrén is városi ünnepségen emlékeztek meg október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc kitöréséről. Az eseményen elismeréseket adtak át azoknak, akik évek óta kiemelkedő színvonalú tevékenységet végeznek a településért.

Az idei rendezvényen a kitüntetettek között volt Rédei István Józsefné, Julika is. Az MH Altiszti Akadémia Művelődési Központ vezetője Szentendre kulturális élete és a közművelődés területén végzett kiemelkedő szakmai színvonalú, állhatatos tevékenysége, a honvédség és a civil kapcsolatok ápolása, továbbá a város iránti elkötelezettsége elismeréseképpen Szentendre Város Közművelődési Díját vehette át.

1596070754

Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka elmondta: Rédei István Józsefné immár negyven éve dolgozik kulturális területen, ebből harmincötöt a Magyar Honvédség állományában töltött. „Az alakulat oktatási intézményében végzett színvonalas és áldozatkész munkája rengeteg hallgató kulturális ízlésvilágát, tudását szélesítette, színesítette. Munkásságát azonban nem csak katonai berkekben végezte lelkiismeretesen, hanem a civil szférával is szoros kapcsolatot ápolt. Most kapott elismerése életműdíjként is felfogható" – fogalmazott az MH AA parancsnoka.