Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elűzték a telet

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. február 17. 12:25

A farsang az önfeledt mulatozás és lakomák időszaka, amikor az emberek búcsúznak a téltől és köszöntik a tavaszt. Nem volt ez másként február második hétvégéjén Balatonakarattyán sem, ahol az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) színes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel várta az igényjogosultakat.

1596027690

Nagy volt a sürgés-forgás, alkotás a kultúrközpontban. Mindenki lelkesen készült az esti jelmezbálra, így már a délelőtt is ennek a jegyében telt. Az arcfestés nagyon népszerű volt, itt készültek a szebbnél szebb „sminkek" a mulatságra. Röpke óra múlva már szuperhősök, tündérek, pillangók alkottak a kiállítóteremben farsangi álarcokat, igazi karneváli hangulatot teremtve. Még az esti ékszert is elkészíthették a gyöngyfűzőasztalnál, de színes farsangi ablakdíszeket is festhettek és színezni is lehetett, így mindenki megtalálhatta a neki tetsző elfoglaltságot.

1596027690

Az ebéd utáni sziesztát követően jófajta itókával várták a vendégeket. A kóstoló különlegessége volt, hogy a különböző ízvilágú nedűkhöz más-más kézműves csokoládét kínáltak.

Az ínyencségek után egy bohókás, jó hangulatú program vette kezdetét: nosztalgiafotózás jelmezekben, a ’20-as, ’30-as évek stílusában. Az alakulat logójával ellátott, egyedi családi fotókat pedig azonnal kézhez kapták a vendégek, így különleges emléket vihettek haza a hétvégéről.

1596027690

A rendezvény fénypontja az esti farsangi bál volt. Gyermek és felnőtt kategóriában lehetett szavazni a jelmezesekre, a legötletesebbeket pedig oklevéllel jutalmazták. Az est folyamán szünet nélkül tele volt a táncparkett, éjfél előtt pedig tombolaszelvényektől várhatta szerencséjét a közönség. A fődíjat Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka sorsolta ki. A nyereményeket az MH RKKK mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ ajánlotta fel.

A farsangi hétvégén több mint 150 vendég búcsúztatta a Balatonnál a telet.

1596027690

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrekreáció