Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Épül a hazafias nevelés közösségi tere Újfehértón

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Rácz Tünde |  2020. június 5. 12:50

Honvédelmi Sportközpont épül Újfehértón. A június 5-én tartott ünnepélyes alapkőletételen részt vett Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos is.

1596080229
1596080230

A 2017-ben alakult Honvédelmi Sportszövetség (HS) elsődleges célja, hogy a magyar állampolgárok minél szélesebb rétegében erősítse a haza védelme iránti hazafias elkötelezettséget és áldozatkészséget. A szövetség legfontosabb beruházásai közé tartoznak a Honvédelmi Sportközpontok, amelyek a közösségi élmények, a sportolás és honvédelmi ismeretek elsajátításának legfőbb helyszínei lesznek. A HS megfogalmazása szerint ezek a lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak, és fő céljuk az, hogy bennük állandó, összetartó közösségek alakuljanak ki.

Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos beszédében Trianon századik évfordulójára utalt. Mint mondta, a tegnapi évforduló is arra emlékeztet, hogy a legnagyobb krízisben, válságban is az alkotás, az építés az elsődleges feladata a nemzetnek. Ezt a szellemiséget vallja magáénak a magyar kormány is, amely a Honvédelmi Sportszövetség létrehozásával és a Honvédelmi Sportközpontok építésével is azt erősíti: az egészséges nemzettudat, a szülőföldhöz való kötődés mindennek az alapja.

A kormánybiztos rámutatott: eddig országszerte negyven helyszínt jelöltek ki a sportközpontok építésére, ezek közül Újfehértó a második, ahol elhelyezték az alapkövet. „Példaértékű az az egységes akarat, amellyel az újfehértóiak részt vesznek a hazafias nevelés egyik sportközpontjának létrehozásában, az összefogás, amellyel a fejlődés útját járták" – mondta Simicskó István, hozzátéve, hogy a sportközpontok az egész közösség javát szolgálják, így mindenki gyarapodik általuk.

1596080230

Az eseményen, amelyen részt vett Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője is, elhangzott: a sportközpont építését nagyon komoly előkészítő munka előzte meg. A több mint 700 négyzetméteres létesítmény az alapkő letétele után a tervek szerint a lehető leggyorsabban fog felépülni, tökéletes helyszínül szolgálva a hazafias nevelés közösségi tereként.