Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értéket képviselnek

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. november 7. 8:19

Fennállásának tízéves évfordulóját ünnepelte november 1-jén az MH Altiszti Akadémia zenekara, a Szentendre Helyőrségi Zenekar, mely nagyszabású koncertsorozattal ünnepli a kerek évfordulót: a következő hetekben öt városban lépnek fel. A sorozat első eseményét november 5-én, csütörtökön este tartották Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében.

1596003636

Megnyitójában Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka méltatta az együttest. Mint elmondta, a zenekar a legfiatalabbak közé tartozik a Magyar Honvédségben. Tagjai mindannyian kiválóan és magas színvonalon képzett művészek, akik a klasszikus értelemben vett fúvószenén kívül a big band műfaj művelői.

1596003636

„Ha zenészeink elkezdenek játszani, mindenki érzi, hogy most egy csodálatos zenei élményben lesz része. Bátran állíthatom, komoly értéket képviselnek zenészeink nemcsak zenei, hanem katonai értelemben is, hiszen tagjai helyt állnak a katonai feladatokban is"- mondta a parancsnok.

1596003636

A fergeteges hangulatú hangversenyen a katonaindulók mellett olyan klasszikusok csendültek fel, mint a Frank Sinatra által írt All of me, vagy a Nina Simone Feeling good-ja.
A két „felvonásos" előadás amúgy is magas színvonalát vendégművészek is emelték: Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere a Régi sziget és a Főnököm című slágereket, Fábián Juli jazzénekes egy Beatles klasszikust, a Can’t buy me love-ot valamint egy Zoohackerrel közösen írt dalt, a Liberationt adta elő.
A Pocahontas című animációs film betétdalában, a Color of the wind-ben a Luxemburgi Filharmonikusok szólótrombitása, Rixer Ádám trombitaművész játszotta a szárnykürt és trombitaszólót.

1596003636

A közel kétórás koncerten egy induló erejéig Dalmadi Zoltán nyugállományú őrnagy, a zenekar korábbi karmestere vezényelt.

A következő jubileumi koncertet Tapolcán tartják november 9-én, 12-én pedig Szentendrén, az Altiszti Akadémia színháztermében játszanak.

1596003637


Fotó: a szerző felvételei