Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2019. szeptember 24. 20:11

A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére szeptember 9. és 22. között összesen kilencvennégy bejelentés érkezett, a katonák huszonnégyszer intézkedtek soron kívül.

1596069051

Taktaszada közterületén egy 82 milliméter átmérőjű aknagránát, Encsen a hármas út építésénél 13 darab 5 centiméteres német aknagránát, Esztergomban, a Budai Nagy Antal lakótelepen egy 7,5 centiméteres páncéltörő gránát, Káva közterületén egy 57 milliméteres páncéltörő gránát, a kabai vasútállomásnál egy 82 milliméteres aknagránát került elő.

Budapest XVIII. kerületében egy építkezés során egy 81 milliméter átmérőjű magyar aknagránátot, Dunakeszin egy 8,8 centiméteres repeszgránátot, a szigetújfalui kompkikötő mellett egy 120 milliméteres aknagránátot és egy darab egy kilogrammos német gyártmányú légibombát találtak.

A budapesti Szent Margit Gimnázium területén szeptember 15-én vasárnap délelőtt egy 250 kilogrammos amerikai gyártmányú légibombát hatástalanítottak a tűzszerészek. A munkálatok idejére Újbudán több utcát is lezártak a rendőrök, mintegy 2000 embernek kellett elhagynia otthonát.

Címkéktűzszerész