Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészítés pályakezdőknek

Szöveg: Horniák Dóra |  2016. augusztus 31. 9:19

Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoka nyitotta meg az alakulatnál beosztásba helyezett pályakezdő tisztek és altisztek felkészítését augusztus 29-én, hétfőn.

1596018958

Nyolc, augusztus 20-án felavatott tiszt és velük együtt kilenc altiszt kezdte meg katonai szolgálatát az MH BHD-nál. A tisztek közül a legtöbben az MH Híradó és Informatikai Központnál (MH HIRFK) kaptak beosztást, de vannak olyanok is, akik a Logisztikai Főnökségnél, a Támogató Zászlóaljnál (TZ), illetve a 32. Nemzeti Honvéd Díszegységnél (32. NHD) kezdték meg katonai szolgálatukat. Az altisztek közül legtöbben a 32. NHD-hoz kerültek, de néhányan a MH HIRFK-nál valamint a TZ-nél és az Üzemeltető és Kiképzés Támogató Osztálynál dolgoznak a jövőben.

„Méltán lehetnek büszkék, hogy a Szurmay dandárnál kezdik el a pályafutásukat és remélem, mi is büszkék lehetünk arra, hogy önök itt szolgálnak" – mondta a felkészítés megnyitóján Baráth Ernő ezredes. A dandárparancsnok kiemelte: a pályakezdők eddig már számos hasznos dolgot tanulhattak meg, amelyek lehetővé tették, hogy tisztként, altisztként el tudják látni a feladataikat a katonai szervezetnél. Most azonban „új lapot kell nyitni." „Ez az új lap még üres, önökön múlik, hogy mivel tudják megtölteni" – hangsúlyozta. A dandár parancsnoka támogatásáról biztosította a  pályakezdő tiszteket és altiszteket, akik számára a felkészítő foglalkozás szeptember 2-ig tart.

1596018958

Fotó: a szerző felvételei

Címkékkiképzés