Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a magas szintű munka Szolnokon

Szöveg: MH SZHB |  2014. március 25. 15:31

Az Afganisztánban szolgáló misszióink sikeres tevékenységét, az előretolt repülésirányító csoport és az ejtőernyős-válogatott hazai és nemzetközi eredményeit, az MH sportbajnokságain nyújtott kiemelkedő teljesítményeket hangsúlyozta többek között Lamos Imre dandártábornok azon a értekezleten, amelyet március 20-án tartottak Szolnokon.

1595969152
Évet értékeltek

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka jelentésében kiemelte a KatonaSuli-program és az induló Honvédelmi Kötelék fontosságát is. Lamos Imre a bázis 2013. évi feladatainak végrehajtását megfelelőre értékelte. 2014-es feladatszabásában kitért a repülőkiképzés és az átképzések folytatására, a megszerzett készségek szinten tartására, a jogosultságok megtartására, a repülésbiztonság maradéktalan betartására. Feladatul szabta a parancsnoki példamutatást, a hatékony ellenőrzést, a szilárd követelménytámasztást, a morál megőrzését. Fontosnak ítélte meg az általános katonai kiképzés és a missziós tevékenységek magas szintű végrehajtását.

A jelentést követően dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes elismerően szólt a bázis eredményeiről, kiemelve az előretolt repülésirányító csoport (ERICS) képességeit és a bázis civil kapcsolattartását. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis éves értékelő és feladatszabó értekezletén az altábornagyon kívül részt vett Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint Szűcs Pál ezredes, az MH ÖHP légierő hadműveleti és kiképzési főnökség főnöke.

Fotó: Simon Zoltán zászlós