Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Határtalan tudomány” konferencia a meteorológia jegyében

Szöveg: Kovács Mónika Eszter hadnagy |  2018. október 18. 10:44

A Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendez konferenciát november 13-án, melynek témája a veszélyes időjárási jelenségek hatása a katonai tevékenységre.

A konferencia a szélsőséges légköri jelenségek katonai tevékenységekre gyakorolt hatásait járja körül. Előadást hallhatunk a manapság sokakat foglalkoztató éghajlatváltozás fogalmáról, illetve ennek egészségügyi hatásairól. Betekintést kaphatunk hazánk jelenlegi és várható éghajlati átlagainak és szélsőségeinek alakulásába egyaránt. A veszélyes időjárási jelenségek fogalmának bevezetése után a repülésre veszélyes időjárási jelenségek előrejelzéséről kaphatunk átfogó képet. A délután folyamán megismerkedhetünk a veszélyes időjárási jelenségek hatásaival mind a légiforgalom irányításra, mind a repülés kiszolgálására. A nap zárásaként bemutatják az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison működő új légiforgalmi irányító szoftvert (RAFT2) a repülésirányító toronyban.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és részt venne az előadásokon, kérjük, november 4-éig az alábbi linken regisztráljon: https://goo.gl/forms/3lGk3Zm5IUB1xNXf2

1599194891