Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hőkamerás beléptető rendszer a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. május 6. 15:16

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületének főbejáratánál hőkamerás beléptető rendszert telepítettek, amely – a beérkezők testhőmérsékletének mérésével – támogatja az őr- és ügyeleti szolgálat munkáját, segíti kiszűrni a lehetséges fertőzött személyeket.

A Magyar Honvédség – a koronavírus járvány terjedése ellen tett intézkedéseivel – kiemelt figyelmet fordít a személyi állomány védelmére, a biztonságos munkakörnyezet megőrzésére. A szolgálati feladatokat ellátó személyek egészségügyi kockázatának csökkentése és az állomány munkahelyi védelmének érdekében az MHP Hadműveleti Csoportfőnökség felkérésére az MH Modernizációs Intézet – a járvány sajátosságait elemezve – áttekintette a védekezés műszaki lehetőségeit és a HM Arzenál Zrt. kivitelezésében megkezdte a munkahelyi beléptetési rendszerek kiegészítését más biztonságtechnikai megoldásokkal.

A fejlesztés első lépéseként a HM-I épület főbejáratánál bővítették a meglévő eszközöket: hőkamerás támogatással, valamint úgynevezett lázdetekciós alkalmazással szűrik ki a megengedettnél magasabb testhőmérséklettel rendelkezőket. Az arcfelismerő képesség mellett a bőrfelületi testhőmérséklet érzékelésével közvetlen riasztást ad a meghatározott hőmérsékleti értéket meghaladó mérések esetén, lehetővé téve a lehetséges beteg személyek időben történő észlelését és a szükséges intézkedések megkezdését.

A rendszer a következő napok során tesztüzemben működik, amelynek eredményes lezárását követően további helyszíneken is bevezetik, ezzel is fokozva a beléptetéseknél közvetlen kapcsolatba kerülő szolgálati személyek egészségének, illetőleg a személyi állomány munkahelyi biztonságának védelmét.

1596078953
Címkékkoronavírus