Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a műszaki altisztjelölteknél

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. május 6. 14:40

A műszaki altisztjelöltek hódmezővásárhelyi szakmai felkészítésén tett látogatást Papp András főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélőségének vezénylőzászlósa.

1596078952

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóaljánál jelenleg is folyamatban lévő szakmai tanfolyam célja az, hogy az altisztjelöltek olyan meghatározó ismereteket sajátítsanak el, amelyek alapján képessé válnak a műszaki altiszti szolgálattal összefüggő feladatok ellátására.

A műszaki szakképzés nagyon szerteágazó terület, ezért az altisztjelöltek oktatását öt különböző részre osztották. A harmadik blokkban a hódmezővásárhelyi zászlóaljnál nyolc héten keresztül sajátítják el szakmai ismereteiket a hallgatók.

1596078952

A jelenlegi, Acélkocka elnevezésű képzési rendszer a korábbi hagyományokhoz képest kikerült az iskola falai közül, így az oktatás nagy része a csapatoknál zajlik. Ez a csapatoknak is fontos, hiszen azokat a katonákat képzik ki, akik majd altisztként hozzájuk kerülnek vissza.

A képzésen résztvevőknél tett látogatást követően Papp András főtörzszászlós elmondta, hogy az altisztjelölteket – sikeres vizsgájukat követően – két hónap múlva avatják fel őrmesternek, attól kezdve már nekik kell a parancsnoki szerepkört átvenni és a kiképzési foglalkozásokat megtartani. „A kiképzendőkkel és a kiképzőkkel folytatott beszélgetések során is meggyőződtem arról, hogy ez az állomány meg akarja tanulni a műszaki szakmát. A tudást pedig azoknál az alakulatoknál tudják megszerezni, ahol a szakmát a legmagasabb szinten képviselik a Magyar Honvédségben" – mondta a főtörzszászlós.

1596078952