Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd kadét tábort tartottak Szálkán

Szöveg: Szekszárdi Szakképzési Centrum |  2019. szeptember 2. 7:02

Paksról, Kölesdről, Pécsről és még Vácról is érkeztek diákok a napokban Szálkán megrendezett kadét táborba. A Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma, illetve a 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj által szervezett, valamint a Tolna Megyei Védelmi Bizottság által támogatott tábor legfőbb célja az volt, hogy az Ady középiskolába felvételt nyert honvéd kadétok megismerkedjenek egymással és összetartó közösséggé váljanak.

1596067282

Szekszárd és Szálka csaknem 16 kilométerre fekszik egymástól, így érthető, hogy a gyerektáborba gyalogló újonc kadétok kissé fáradtan érkeztek meg. Ezt a háromnapos programot éppen azért szervezték nekik, hogy ismerkedjenek egymással, leendő tanáraikkal, s természetesen a katonai élet alapjaival.

A táborban résztvevőket Csapó Gábor, a Szekszárdi SZC főigazgatója köszöntötte, aki elmondta, kívánja a gyerekeknek, hogy életre szóló élményekkel gazdagodjanak, szerezzenek új barátokat és ismereteket.

1596067283

Juhász Gábor, a honvéd kadét képzést folytató Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumának igazgatója először megköszönte a támogatók, valamint az önkéntesek segítségét, akik nélkül – mint fogalmazott – ez a néhány napos rendezvény nem valósulhatott volna meg. Az iskola igazgatója elmondta, a honvéd kadét képzés az érettségire készít fel, így nem elég csak a honvédelem iránti elkötelezettség, az elkövetkezendő években tanulni is kell, méghozzá szorgalmasan és sokat.

A Tolna Megyei Kormányhivatal nevében dr. Tarnai Nikoletta igazgató köszöntötte a diákokat, s mint elmondta, nagyon büszkék arra, hogy többen már ilyen fiatalon ezt a nehéz, felelősségteljes, de szép pályát választották.

S, hogy mi várt a fiatalokra a három napban? Szinte minden, ami a honvédelem, a katonai létforma alapja. Alaki kiképzések, gyakorlatok, erőnléti feladatok, valamint elméleti felkészítések – és lazításként egy kis strandolás. A tábor végére pedig nem csak a menetelésben, hanem a két kialakított raj tagjai között is meglett az összhang.

1596067283