Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is megrendezik a műszakiak napját Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. április 14. 15:36

A hagyományokat folytatva, immáron 25. alkalommal rendezi meg az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a „Műszakiak napja nyitott laktanyanap” elnevezésű rendezvényt. Az alakulat katonái április 27-én, pénteken várják az érdeklődőket a szentesi laktanyában (Csongrádi út 108.), 7:30-15:00 óra között. 

1599185203
A nyílt nap ünnepélyes megnyitóján Antal László ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka köszönti az érdeklődőket, ezt követően egyszerre több helyszínen zajlanak majd az izgalmas és egyben mozgalmas programok.

A tervezett program szerint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportjának alaki bemutatója után az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái helikopterrel érkeznek a szentesi  laktanya alakulóterére.  A szervezők többek között tűzszerész, rendőrségi, tűzoltó, hagyományőrző és búvárbemutatóval is készülnek, de idén sem maradhat el az airsoft- és paintball-csata, a csapatmúzeum-látogatás és a különböző technikai eszközök statikus bemutatója.

A kisebbeket kézművessátor, kalandpark és ugrálóvár is várja, az igazán bátrak pedig – a tavalyi programhoz hasonlóan – kerékpáros ügyességi versenyen indulhatnak. Idén is lesz műszaki erőpróba, könnyűzenei koncert, véradás, bűnmegelőzési és egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadás, de a toborzóiroda és a Kiskunmajsai Huszár Bandérium is képviselteti magát a rendezvényen.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Dokumentumok