Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irány a honvédség!

Szöveg: Árvai Anita hadnagy |  2016. december 3. 6:54

Rengeteg fiatal még nem tudja, hogy középiskolai tanulmányai után mivel foglalkozzon a nagybetűs életben. A novemberi hónapban közel húsz középiskolába látogattak el a szolnoki toborzók az MH Altiszti Akadémiával és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis vezénylőzászlósával együtt, hogy népszerűsítsék a katonai pályát. 

1596024059

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság egyik feladata, hogy megismertesse a katonai továbbtanulás és a katonai szolgálat különböző lehetőségeit a pályaválasztás előtt álló diákokkal. Így némi segítséget kapnak mindazok, akik még nem döntöttek afelől, merre haladjanak tovább.

Bárdos Péter alezredes, valamint Bödő Sándor, Kabács Imre és Nagy Zoltán őrnagyok az MH Altiszti Akadémia Repülő Altiszti Oktatási Osztály képviseletében bemutatták, mit takar a repülésbiztosító, az avionika és a sárkány-hajtóműszerelő szakmairány. Ehhez a területhez nagyon sokat kell tanulni, elsősorban műszaki érzékkel, angol nyelvismerettel rendelkezőket várnak. A befektetett energia természetesen megtérül, hiszen egy biztos munkahelyet, folyamatos szakmai fejlődést és megbízható anyagi hátteret nyújt.

1596024060

Tigyi István főtörzszászlós, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis vezénylőzászlósa a szakmai képzés utáni katonai pályáról beszélt, a szolnoki, kecskeméti és pápai elhelyezkedési lehetőségekről, juttatásokról, és persze arról, hogy a tanulás egy élethosszig tartó folyamat.

Árvai Anita hadnagy főként az önkéntes műveleti tartalékos katonai szolgálatot ajánlotta a tanulóknak, ami lehetőséget ad megtapasztalni az egyenruhások életét, sőt, még iskola mellett is végezhető. „Én is önkéntes műveleti tartalékosként kezdtem a pályafutásomat 2013-ban. Az alapkiképzésemet Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál hajtottam végre. Bevallom, bevonulás előtt kissé féltem, milyen nehézségek várnak rám, de életem legjobb öt hete volt! Rengeteg dolgot tanultam és tapasztalhattam meg, barátokat és élményeket szereztem. Mindenkinek ajánlom, nemcsak azoknak, akik hosszú távon gondolkodnak a katonai pályán, hanem azoknak is, akik szeretnék kipróbálni magukat mentálisan és fizikálisan is" – mondta a hadnagy.

1596024060

Fotó: a szerző felvételei 

CímkékKatonaSuli