Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai igazgatási szakfelkészítés

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. március 12. 6:50

Katonai igazgatási szakmai továbbképzést tartottak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) szakemberei a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló katonai igazgatási szakállomány részére Balatonkenesén március 5−6-án.

A továbbképzést az MH HKNYP Hadkiegészítési Osztálya szervezte a katonai igazgatási feladatokat ellátó, közel 80 fő részére, melynek célja, hogy a katonai igazgatási beosztást ellátó szakemberek megfelelő ismereteket szerezzenek az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel (ÖTR), valamint a gazdasági, anyagi szolgáltatások biztosításával kapcsolatos feladatok elvégzéséhez.

1595968506

Vanyur Tibor: a honvédségnek szüksége van a békeidejű haderő önkéntes tartalékosokkal történő kiegészítésére

A szakfelkészítést Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka nyitotta meg. Hangsúlyozta a hadkiegészítéssel kapcsolatos feladatok fontosságát, valamint beszélt az ÖTR kialakulásáról és fejlesztéséről is.

„Volt idő, amikor a Magyar Honvédségnek egyáltalán nem volt tartalék ereje, amelyet most már újra kialakítottunk és feltöltését folyamatosan végezzük, hiszen a honvédségnek szüksége van a békeidejű haderő önkéntes tartalékosokkal történő kiegészítésére is, amelyben most már a Magyar Honvédség figyelemre méltó eredményeket ért el" – mondta az ezredes.

1595968506

A továbbképzést a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló katonai igazgatási szakállomány részére tartották

A parancsnok beszélt a katonai igazgatási szakterületet érintő főbb feladatokról és kiemelte a gazdasági, technikai eszközök honvédelmi célú kijelölésével kapcsolatos feladatok fontosságát. Megjegyezte, hogy a közeljövőben tervezik a honvédelmi célra kijelölt technikai eszközök szemléjét.

A kétnapos továbbképzésen a hadkiegészítési, katonai igazgatási, toborzó- és érdekvédelmi, logisztikai, valamint személyügyi szakterületek vezetői tartottak előadásokat és konzultációt a részt vevő állomány részére.