Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai toborzópont a Savaria Történelmi Karneválon

Szöveg: Ferge László őrnagy |  2017. augusztus 29. 19:09

A hagyományokhoz híven, idén is augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevált, amelyen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szombathelyi irodájának munkatársai is részt vettek.

A három nap alatt nagy volt az érdeklődés a toborzópontnál: sokan voltak kíváncsiak a továbbtanulási lehetőségekre, a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálatra. De népszerű volt a  lézerpuska lövészet, a fegyverbemutató és a repülőgép-szimulátor is.

1596038111

A rendezvényen a Magyar Honvédség több katonai szervezete is bemutatkozott; jelen voltak az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH 54. Veszprém Radarezred, az MH Pápa Bázisrepülőtér, az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái is. A toborzókkal együtt az MH Altiszti Akadémia szakemberei a továbbtanulás, a katonai pálya és az akadémia mindennapjainak bemutatásával várták a fiatalokat. A HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai pedig katonai és történelmi témájú könyveket árusítottak.

Fotó: Dévényi György hadnagy