Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középiskolások vetélkedtek a Stefánia Palotában

Szöveg: Magyar Sándor |  2013. április 8. 10:32

Huszadik alkalommal rendezte meg a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület (SZAKE) hagyományos, éves vetélkedőinek összevont közös döntőjét Budapesten, a Honvéd Kulturális Központban április 6-án, szombaton. 

1595952059

A „Magyarország az én hazám"  honismereti, az „Örökségünk ’48"  történelmi és állampolgári, valamint az „Európai állampolgári ismeretek" című vetélkedők összevont döntőjét immáron tizedik éve rendezik meg Budapesten, a Stefánia Palotában. A rendezvényt az idén is támogatta a Honvédelmi Minisztérium.

A döntőbe bejutott 47 középiskola háromfős csapatainak 297 diákversenyzőjét és közel 60 kísérőtanárát dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztérium köznevelésért felelős államtitkára, majd a Honvédelmi Minisztérium képviseletében Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály osztályvezetője köszöntötte.

1595952060

Az államtitkár kiemelte a rendezvény fontosságát, valamint aláhúzta annak szerepét a részt vevő fiatal korosztály magyarságtudatának,illetve EU-állampolgársági önazonosság-tudatának erősítésében.

Papp Ferenc ezredes hangsúlyozta: a tárca lehetőségeihez mérten a jövőben is szívesen támogatja mindazon hagyományos rendezvényeket, amelyekre a mostanival a Honvédség és Társadalom Baráti Körök tagszervezeteként a SZAKE jó példát mutat.

1595952060

A rendezvénynek otthont adó intézmény részéről Koncz Sándor alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatóság megbízott igazgatója üdvözölte a vetélkedő résztvevőit.

Dr. Kaposy József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója a SZAKE tiszteletbeli elnökeként felszólalásában reményét fejezte ki, hogy a felkészülés alatt megismert-megtanult ismereteket a diákok a jövőben is hasznosítani fogják.

1595952060

Fotó: Kacsó Lajos

Címkékkultúra