Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középiskolásokat tájékoztattak

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2017. február 4. 10:12

Több mint ezer középiskolást tájékoztattak a debreceni toborzók az elmúlt hetekben Hajdú-Bihar megyében. A pályaorientációs előadásokon a diákok a Magyar Honvédségben történő továbbtanulási lehetőségekről, valamint a vállalható szolgálati formákról kaptak információt.

1596027069

Elérkezett a pályaválasztás időszaka a végzős diákok számára, akiknek jövőjüket, további életüket nagymértékben meghatározó döntést kell hozniuk ezekben a hetekben. Sokaknak közülük talán a katonai pálya lehet a következő állomás, de ehhez elengedhetetlen – amellett, hogy tisztában legyenek saját képességeikkel -, hogy minél több információval rendelkezzenek a Magyar Honvédségben vállalható továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségekről. Erre biztosítanak jó lehetőséget a toborzók által szervezett pályaorientációs előadások, melyek tapasztalatairól Tóth Imre századost, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjának toborzó részlegvezetőjét kérdeztük.

„Az elmúlt hónapban – az oktatási intézmények vezetőinek segítségével – 28 megyei középiskolában tudtunk előadást tartani, melyeken összesen 1195 diák vett részt. Ezeken az előadásokon igyekszünk bemutatni azt, hogy a Magyar Honvédség mind a továbbtanulás, mind az elhelyezkedés tekintetében megfontolandó lehetőséget biztosít számukra. Akik a továbbtanulás mellett döntenek, az MH Altiszti Akadémiára, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre adhatják be jelentkezésüket, aki pedig nem kíván a továbbtanulás lehetőségével élni, a végzést követően szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonaként is csatlakozhat a Magyar Honvédséghez. Örömmel mondhatom, hogy megyénkből minden évben sok fiatal érdeklődik a katonai szolgálatvállalás lehetősége iránt, ennek megfelelően a tájékoztatókon is érdeklődőek, figyelnek és aktívan kérdeznek is a honvédséggel kapcsolatban. Az előadások mellett január hónapban egy nagyobb reklámkampányt folytattunk le a helyi médián keresztül, így a szükséges információkat több csatornán keresztül is el tudtuk juttatni a fiatalokhoz" – fogalmazott a részlegvezető.

A fiatalok február 15-ig adhatják be jelentkezéseiket a katonai tanintézményekbe, mellyel kapcsolatban a megyeszékhelyeken működő toborzó irodákban kaphatnak segítséget.

1596027069

Fotó: a szerző felvételei