Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél nyújtott segítséget a szolnoki katona

Szöveg: Schwarcz Viktória tartalékos százados | Fotó: Nagy Zsolt törzsőrmester |  2020. május 25. 18:29

Közúti baleset helyszínén nyújtott segítséget Nagy Zsolt törzsőrmester, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj katonája vasárnap délután.

1596079968

Május 24-én, a délutáni órákban Nagy Zsolt törzsőrmester Jánoshida belterületén családi látogatásra érkezett személygépkocsijával, amikor a tőle harminc méterre lévő útkereszteződésben egy autó lesodródott az úttestről és az árokba borult. Nagy törzsőrmester azonnal a tetejére borult járműhöz sietett, amiben csak a vezető tartózkodott. Az altiszt rövid helyzetfelmérés után megkezdte a gépjárműből a sérült kimentését, aki eszméleténél volt, súlyosabb sérülés nem látszott rajta. A mentő és a rendőrség kiérkezéséig a katona elsősegélyben részesítette a hölgyet és biztosította a helyszínt.

Nagy Zsolt törzsőrmester elmondta, higgadtságának megőrzésében és az adott helyzetre való gyors reagálásában nagy szerepet játszottak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis egészségügyi szakállományától kapott ismeretei. A szolnoki egészségügyi katonák rendszeresen tartanak szakfelkészítést a zászlóalj kiképzőinek és tartalékos katonáinak.