Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges könyv a Nagy Háborúról

Szöveg: Kovács Zoltán |  2016. március 4. 9:16

Március 3-án mutatták be a Székesfehérvár, Magyarország és a Nagy Háború című könyvet. A rendezvényen részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

1596009686

Különleges, az első világháborúról szóló, tizenhét szerző írásaiból összeállított kötetet mutattak be a székesfehérvári városháza dísztermében: a mű tulajdonképpen egy tavaly decemberben tartott konferencia könyvvé szerkesztett formája. Szerkesztője, prof. dr. habil. Szakály Sándor főigazgató, tanszékvezető egyetemi tanár és az előadók, illetve szerzők nem rideg, történelmi korlenyomatot szerettek volna bemutatni. Céljuk az volt, hogy a legújabb kutatások tükrében adjanak sokrétű és színes képet a Nagy Háború eseménysorozatáról, és mindazokról a politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális változásokról, amelyek jellemezték az időszakot, méltó emléket állítva ezzel a háború hőseinek és áldozatainak, különösen helytörténeti vonatkozásban.

1596009686

Ahogy Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőbeszédében emlékeztetett: kötelezettségünk, hogy felidézzük a Nagy Háború eseményeit, összegyűjtsük világháborús emlékeinket, hogy a következő nemzedékek számára is kutathatóvá tegyük múltunkat, kiemelve azt a feledés homályából.

1596009686

Fotó: a szerző felvételei