Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Gramantik Zoltán |  2019. március 6. 11:14

Az Idegenvezetők Világnapja Budapesten rendezvénysorozat alkalmából szervezett laktanya-látogatást az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD), melyhez – az idegenvezetés biztosításával – a Harminckettesek Baráti Köre nyújtott segítséget.

1599199500
Az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjához tartozó szervezet azokat a Magyar Honvédség különböző alakulatainál ma is állományban lévő bajtársakat, valamint azon nyugállományú katonákat és polgári alkalmazottakat tömöríti magába, akik a korábbi MH 32. Budapest Őr- és Díszezrednél teljesítettek szolgálatot.

Az érdeklődők Vastagh László nyugállományú alezredes, a szervezet kommunikációs felelősének vezetésével járhatták be a jelenleg az MH BHD otthonául szolgáló laktanyát. A „séta" során meglátogatták a jogelőd mindennapi életének legfontosabb helyszíneit, valamint a szervezet történetéhez kapcsolódó, legfontosabb történelmi személyeknek emléket állító szoborparkot.

1599199500
Mivel pedig a szervezetnek nemcsak a múltban volt jelentős szerepe, de napjainkban is a honvédség és a társadalom közötti egyik legfontosabb kapocs, lehetőség nyílt az MH BHD részét képező 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) feladatrendszerének és a díszelgési feladatokhoz kapcsolódó felszerelésének megismerésére is, valamint a – szintén a 32. NHD-hoz tartozó – MH Budapest Helyőrség Zenekar próbájának megtekintésére.

1599199500
Fotó: a szerző felvételei