Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövészet a szentesi alapkiképzésen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2020. február 4. 7:04

Az alapkiképzés negyedik hetében a lövészet elméleti és gyakorlati végrehajtására helyezték a fő hangsúlyt a szentesi műszaki ezrednél.

1596075701

A kiképzésen résztvevők a lő-előkészítő foglalkozásokon – egyebek mellett –  átismételték a lövészetek során betartandó biztonsági rendszabályokat, megismerték és begyakorolták a tüzelési testhelyzeteket, valamint lépésről-lépésre elsajátították a pisztoly- és gépkarabély-lőgyakorlat szabályos végrehajtásának rendjét.

Mindezek mellett gyakorló kézigránáttal alap dobógyakorlatot hajtottak végre, valamint vaklőszerrel is begyakoroltak minden mozdulatot. Ezt követte a éleslövészet, amely során sikeres pisztoly és gépkarabély alaplőgyakorlatot hajtottak végre, valamint éles, 96 mintájú támadó kézigránáttal is dobtak.

A hét során végrehajtott elméleti foglalkozások során pedig ismereteket szereztek a Magyar Honvédségben rendszeresített robbanóanyagokról és gyújtószerekről, gyújtási módokról, valamint a kötelező biztonsági rendszabályokról. A hetet térképészeti alapismeretek elsajátításával zárták: megismerkedtek a katonai térképekkel, a rendszeresített tájoló használatával, valamint gyakorolták a koordinátaolvasást és -felvételt.

GALÉRIA

Címkékkiképzés