Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkezett az első külföldi katona a magyar integráló elemhez

Szöveg: Harnócz Gyula őrnagy |  2016. július 5. 15:44

Július 1-jén, pénteken Garas László ezredes, a magyar NATO-erőket integráló elem (NATO Force Integration Unit, NFIU) parancsnoka köszöntötte a szervezetéhez érkező első külföldi tisztet Székesfehérváron. Antonio Alberto González őrnagy, a spanyol hadsereg műszaki tisztje a kölcsönös bemutatkozást követően elfoglalta irodáját és megkezdte a berendezkedést.

1596016249

González őrnagy a spanyol hadsereg Kanári-szigeteki parancsnokságáról érkezett, 21 éves katonai karrierje során több beosztást töltött be és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a katonai műszaki szakterületen, ezért a magyar NFIU Logisztikai Főnökség műszaki részlegén kerül beosztásba. Missziós tapasztalata szintén széles körű: szolgált már Irakban, Bosznia-Hercegovinában, a pakisztáni földrengés következményeinek felszámolására indított misszióban, és kétszer teljesített szolgálatot Afganisztánban is. Mint elmondta, várakozással tekint új beosztásának feladatai elé, bízik abban, hogy minél hamarabb sikerül teljesen integrálódnia az NFIU nemzetközi munkakörnyezetébe és a magyar mindennapi életbe is.

González őrnagy nős, két fiú édesapja, így kiemelt figyelmet kell fordítania a családja elhelyezésével és a gyermekei iskoláztatásával kapcsolatos feladatokra is, amiben azonban nagy segítséget kap magyar mentorától, aki az NFIU állományából személyesen segíti beilleszkedését.

1596016249

Fotó: a szerző felvételei

CímkékNFIU