Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mesterségek Napja a kistarcsai iskolában

Szöveg: Zsiga Boglárka őrnagy |  2018. április 9. 16:38

A kistarcsai Simándy József Általános Iskolában minden évben megtartják a Mesterségek napját, melyeken különböző szakmákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Tekintettel a helyrajzi közelségre – és arra, hogy több szülő is ott teljesít szolgálatot – az MH Anyagellátó Raktárbázist (MH ARB) kérték fel, hogy negyedik osztályosok részére mutassák be a katonai hivatást.

1599184751
Az egyenruhások megérkezésére hangyabolyként nyüzsögtek a gyerekek a folyosókon. Tanárok, diákok egyaránt örömmel és őszinte kíváncsisággal fogadták a katonákat. A foglalkozás első részében a Magyar Honvédség életéről nézhettek meg egy mozgalmas kisfilmet, majd egy tiszti és egy altiszti katonai életutat ismerhettek meg a tíz-tizenegy éves diákok.

1599184751
Ezután a Lehel úti és táborfalvai bázisparancsnokságokról hozott egyenruhabemutatót és kézifegyvereket nézhették meg. Több ruhát, vegyivédelmi védőfelszerelést felpróbálhattak, megismerkedhettek a fegyverek működésével. Végül – egy alapos álcafestés és csatakiálltás után – mindannyian sikeresen leküzdötték a tornateremben felállított akadálypályát.

A délelőtt sok közös élményt adott, illetve lehetőséget biztosított a kistarcsai iskola és az MH ARB további kapcsolatépítésére. A program sikeressége talán abban az egy mondatban rejlik, amit egy csillogó szemű, elsős kislány mondott az egyik katonának: „Ha nagy leszek, olyan akarok lenni, mint te!"

1599184751
Fotó: a szerző felvételei