Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-nap és katonai eskü Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Galambos Sándor |  2019. május 21. 14:45

Rendhagyó körülmények közt, a Zrínyi Miklós Laktanyában szervezett nyílt NATO-napon tesznek katonai esküt május 23-án a hathetes alapkiképzésük követelményeit eredményesen teljesített szerződéses tisztek, altisztek és legénységi állományú katonák, Hódmezővásárhelyen.

Sikeresen végrehajtották a kézigránátdobó, a gépkarabély alap-, és a pisztoly szakalap-lőgyakorlatokat, az elméleti és gyakorlati vizsgák után már az ünnepélyes eskütételre készülnek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában 1+5 öthetes alapkiképzésen részt vett szerződéses szolgálatot vállalt katonák.

1599203107

Május 23-a azonban nem csak az esküt tevő katonáknak lesz emlékezetes. A nyitott laktanyai napon minden korosztály talál majd az érdeklődési körének megfelelő programot. A rendezők délelőtt kilenc órától várják a vendégeket.

1599203107

A megalakulásának 70. évfordulóját ünneplő NATO, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalása iránt érdeklődőket a katonai szövetség történetét bemutató kiállításra és a hozzá kapcsolódó konferenciára várják a szervezők. A katonák fegyverzeti és technikai eszközeit statikus kiállításokon ismerhetik meg a látogatók, lesz harcászati és fegyveres szakalaki bemutató, zenekari gyepshow, a fiatalabb korosztály tagjai pedig légpuska- és paintball-lövészeten, valamint a gyermekfoglalkoztató sátorban bizonyíthatják az ügyességüket.

1599203108

Fotó: a szerző felvétele

Címkékeskü