Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nekem a Balaton Akarattyáról a legszebb”

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. június 18. 17:09

A balatoni táj egyik nagy tisztelője és szerelmese, Győrffy József művész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A szebbnél szebb olaj-, tűzzománc- és akvarell képeket két hétig láthatják az érdeklődők a központ Lovagtermében.

1596015355

Győrffy József a festészet és a rajzolás iránt már gyermekkorában nagy vonzalmat érzett; ha tehette, később munka mellett is minden szabadidejét ennek szentelte. Több mint negyven éve fest. Művészeti ismeretek és a technikák elsajátításában segítségére voltak a különböző szakkörök, a tankönyvek és alkotótábori művésztársak. Elsősorban olajtechnikával dolgozik, de gyakran használ akvarellt és pasztellt, emellett néhány éve festett tűzzománcozással is foglalkozik. Művészetének célja, hogy a rohanó, túlterhelt és fáradt emberek békére és harmóniára találjanak képeinek nézegetése közben. Gyermekkora óta a természet rabja, ezért legkedvesebb témája nem is lehet más, mint a táj, ezen belül is a vízpart, főként a Duna és a Balaton. A művész azt mondja, neki a Balaton Akarattyáról a legszebb és sok időt tölt itt.

1596015355

A paksi-balatonakarattyai alkotó képeiből június 15-én nyílt kiállítás az MH RKKK Lovagtermében. A megnyitón részt vett Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka, dr. Bence Ákos alezredes, törzsfőnök, Gobányi István főtörzszászlós, vezénylő zászlós, valamint a központ részlegvezetői és az üdülőben pihenő igényjogosult vendégek.
A kiállítás két hétig látható.

1596015355

Fotó: a szerző felvételei