Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási nap a győri laktanyában

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2017. január 16. 8:26

Először, de hagyományteremtő szándékkal rendezett pályaválasztási napot az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. A több mint száz lelkes érdeklődő közül több fiatal határozott szándékkal és kérdéssel érkezett. Ők néhány hónapon belül akár az alakulat szerződéses állományú katonáivá válhatnak. 

1596026162

Megszokott, hogy a győri légvédelmi rakétaezred laktanyája kitárja kapuit az érdeklődő nagyközönség előtt, hogy megismertesse magát, valamint a Magyar Honvédséget a nyilvánossággal.

A lehetőségek sora tovább bővült a specifikus pályaválasztási nap beindításával. Az ezred katonái toborzó tevékenységük során számos alkalommal látogattak már el a város vagy a megye oktatási intézményeibe, de ez volt az első alkalom, hogy a laktanyába invitálják mindazokat, akik pályaválasztás előtt állnak és érdeklődnek a katonai hivatás iránt.

1596026163

A szervezők egyaránt szívesen láttak mindenkit: azokat, akik még nem döntöttek a jövőjüket illetően, azokat, akik változtatni szeretnének a jelenlegi munkájukon, illetve azokat is, akiknek jelenleg nincs állásuk és mindazokat, akik csak egyszerűen kíváncsiak a Magyar Honvédségre.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred által szervezett pályaválasztási nap célja volt, hogy minél szélesebb körben megismertesse az ezrednél lévő munkalehetőségeket és az ezzel kapcsolatos karrierépítés lehetőségét a katonai pálya iránt érdeklődőkkel.

1596026163

A program során az alakulat Művelődési Otthonában Inoka Zoltán törzszászlós tartott tájékoztató előadást, melyben kitért az alakulat szervezeti felépítésére, a rakétaezrednél található üres beosztásokra, az egyes állománykategóriák kezdő illetményére. Az ezred vezénylő zászlósa ismertetőjében a többi között kiemelte, hogy milyen előnyöket nyújt a Magyar Honvédség, majd beszámolt a katonává válás útjáról, a jelentkezés feltételeiről, a továbbtanulási lehetőségekről, de az alapkiképzés részleteibe is beavatta a termet megtöltő hallgatóságot.

A tájékoztatót követően különböző programok várták a helyszínen a látogatókat. A Magyar Honvédség 8. számú Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság személyre szóló lehetőségekről nyújtott részletes tanácsadást az egész Honvédség körében meglévő beosztások és szakmák vonatkozásában. Emellett repülőgép szimulátorral és lézeres lövészettel színesítették a délelőttöt.

1596026164

A Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület támogatásával lehetőség nyílt korabeli fegyvereket is kézbe venni, csakúgy, mint „kipróbálni" az ezred által biztosított, az alakulatnál rendszeresített, hatástalanított fegyvereket.

A Győrből, Beledről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról és Szombathelyről is érkező érdeklődők a szakadó eső ellenére is megnézték és „kipróbálták" az ezred kiállított haditechnikai eszközeit.

A pályaválasztási napon jelen voltak a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia képviselői is, akik részletes tájékoztatást adtak a továbbtanulási lehetőségekről, az intézményükben folyó képzési lehetőségekről, szakirányokról.

A rendezvény során az ezred személyügyi főnökségének katonái válaszolták meg a célirányos, személyre szabott kérdéseket, valamint az ezred állományában szolgáló, különböző rendfokozatú katonáktól, személyes beszélgetés során a látogatók képet kaptak az alapkiképzésről, a mindennapok feladatairól és a hétköznapok megpróbáltatásairól is.

A www.hadkiegeszites.hu, valamint az ezredhonlap Toborzás menüpontjában továbbra is naprakész információk várják az alakulat, illetve a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket. Az ott található elérhetőségeken az alakulat katonái szívesen állnak mindenki rendelkezésére.

1596026164


A szerző felvételei
CímkékKatonaSuli