Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás az MH Anyagellátó Raktárbázisnál

Szöveg: Révész Béla |  2017. augusztus 26. 10:07

Dolányi Sándor alezredes, eddigi parancsnokhelyettes személyében új megbízott vezetője van az MH Anyagellátó Raktárbázisnak (MH ARB). Az ünnepélyes átadás-átvételt augusztus 24-én, pénteken tartották a bázis Újszász utcai telephelyén.

1596037865

Kolonics Attila ezredes, az MH ARB eddigi parancsnoka – aki egy éven át felsővezető képző tanfolyamon vesz részt – ünnepélyes keretek között adta át a csapatzászlót megbízott utódjának, Dolányi Sándor alezredesnek az alakulat parancsnoki épületében.

1596037865

Kolonics Attila ezredes beszédében elmondta: amikor egy esztendővel ezelőtt átvette az MH ARB parancsnoki teendőit, tudta, mekkora munka vár rá. „Eseményekben gazdag év volt, s bár rengeteg előre be nem tervezett és váratlan feladatot is végre kellett hajtanunk, a bázis állománya az elvárt színvonalon teljesített" – mondta a beosztását átadó parancsnok. Az ezredes megköszönte az eddigi közös munkát, egyben felszólította az állomány tagjait, hogy minden tudásukkal, szakértelmükkel segítsék az új parancsnok munkáját.

1596037866

Dolányi Sándor alezredes köszönetét fejezte ki elöljárói felé azért, hogy egy évre őt bízzák meg a parancsnoki teendők ellátásával. Mint mondta, régi álma válik valóra, ez az álom azonban semmit nem ér az állomány támogatása és segítsége nélkül. „Sokrétű, bonyolult és jelentős feladatok várnak ránk az elkövetkezendő egy évben, amelyeket csak közösen tudjuk megoldani. Ehhez kérem bizalmukat és támogatásukat" – fordult beszédében a személyi állományhoz az alakulat frissen megbízott parancsnoka.

1596037866

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka beszédében rámutatott: az elmúlt esztendőben kiemelkedő munkát végeztek. „Ez az egy év meghatározó volt mind az MH Logisztikai Központ, mind az MH Anyagellátó Raktárbázis történetében. Gyakorlatilag egy egész szervezetet kellett átstrukturálnunk, nagy és átfogó változtatásokba belekezdenünk, de nyugodtan állíthatom, az önök szakértelmével sikerült problémák nélkül elvégeznünk feladatainkat. Köszönöm, hogy így támogatták a most egy évre elköszönő parancsnokot, és elvárom, hogy tudásukkal ugyanígy álljanak Dolányi Sándor alezredes mellé is" – mondta Baráth István dandártábornok.

1596037866

Fotó: Tóth László