Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó történelmi vetélkedő

Szöveg: Jagadics Péter nyugállományú alezredes |  2014. november 30. 19:45

A Nagy Háborús Emlékév alkalmából az első világháború hadi eseményeit magába foglaló vetélkedő döntőjét rendezték meg november 27-én, Szombathelyen, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Érdekvédelmi és Nyilvántartó Irodájának szervezésében.

1595983577

A vetélkedőt Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg. A döntőbe − háromfordulós internetes verseny után − hat általános és hat középiskolás csapat jutott. Az iskolai tananyagra és a történelmi ismeretekre épülő kérdésekre és feladatokra adott válaszokat egy háromtagú szakmai zsűri − dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka, dr. Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója és Pallósiné dr. Toldi Márta, a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár igazgatója − értékelte és rangsorolta.

1595983577

Az általános iskolák versenyében az első helyezést a szentpéterfai Horvát−Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola csapata érte el. 
A középiskolák versenyében a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a KatonaSuli-programban is részt vevő szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata állhatott fel.

Az első helyezést elért csapatok Hende Csaba honvédelmi miniszter különdíját is átvehették.

CímkékKatonaSuli