Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rengeteg érdeklődőt vonzottak a katonák a Balaton Soundon

Szöveg: Győri Tamás hadnagy |  2015. július 13. 16:28

Idén is megrendezték az egyik legnagyobb hazai és nemzetközi vendégközönséget vonzó nyári fesztivált, a MasterCard Balaton Soundot Zamárdiban.

1595997322

A tavalyi rendkívüli érdeklődés után a kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ toborzói idén is kitelepültek a rendezvényre, és állták az érdeklődők rohamát július második hetében.

A Zamárdi önkormányzattal kialakított jó kapcsolat eredményeként a fesztivál főbejáratától mintegy 20 méterre biztosítottak helyet Győri Tamás hadnagy, Gulyás Róbert törzsőrmester és Domján Diána önkéntes tartalékos főtörzsőrmester részére, hogy a Magyar Honvédséget, valamint az önkéntes tartalékos és szerződéses szolgálatot népszerűsítsék a fesztivállakók körében.

1595997322

A várt eredmény nem is maradt el: habár a kitelepülés első napját a vihar elmosta, a második napon a toborzó kollégák a sátor felállítását követően egy percig sem pihentek. A kitelepülés 6 órája alatt 5-600 érdeklődő kért és kapott tájékoztatást csoportosan a katonai szolgálat különféle válfajairól és annak feltételeiről. A fiatalok közül megközelítőleg félszáz komoly jelentkezőre számíthatnak.

1595997322

A toborzók tájékoztattak békéscsabai, miskolci, budapesti, veszprémi, győri – és még megannyi településről származó – fiatalokat, valamint számos külföldi fesztiválozót, köztük külhoni haderők tagjait is.

A munkatársak reményei szerint az érdeklődő fiatalok a fesztiválmámort kipihenve felkeresik – a megbeszéltek szerint – a lakhelyükhöz legközelebbi toborzó irodát, és jelentkeznek a haza szolgálatára.

1595997322

Fotó: a szerző felvételei